Kwaliteit

NDFC selecteert zijn leveranciers op basis van HACCP normen. Deze procedure zorgt ervoor dat u steeds producten ontvangt die aan alle strenge criteria qua kwaliteit en voedselveiligheid voldoen.

 

HACCP CERTIFICAAT HACCP

NDFC heeft het certificaat behaald van HACCP. Dit is een garantie voor u dat alle onze procedures aan de vereiste normen en voorwaarden voldoen inzake voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid van onze producten.

U kan hieronder ons HACCP Certificaat downloaden:

Bekijk hier HACCP Certificaat

 

AUTOCONTROLE

Autocontrole is het geheel van maatregelen welke door NDFC worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten in alle stadia van de productie, verwerking en distributie die onder ons beheer vallen:

  • voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid
  • voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake kwaliteit van onze producten, waarvoor het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) bevoegd is
  • voldoen aan de voorschriften inzake traceerbaarheid en het toezicht op de effectieve naleving van deze voorschriften

 

BIO CERTIFICAAT

Bio CertificaatBiologische boeren, verwerkers en handelaren moeten voldoen aan de strenge EU-eisen als ze het biologische EU-logo willen gebruiken of het etiket van hun producten als biologisch willen labelen.

De EU voert een even streng controlesysteem uit met controles in elk stadium van de biologische keten. Elke operator (boer, verwerker, handelaar, de importeur of exporteur) wordt ten minste eenmaal per jaar gecontroleerd of vaker op basis van risico-evaluatie.

Wanneer je biologisch voedsel koopt, kan je erop vertrouwen dat het is geproduceerd in overeenstemming met de strenge regels van het milieu en het dierenwelzijn en dus gecontroleerd.

 

Veilig voedsel is een niet te miskennen voorwaarde voor voedselzekerheid en staat centraal bij de productie en verwerking van levensmiddelen bij NDFC. Het is voor NDFC een essentiële voorwaarde in ons kwaliteitsbeleid.